Pajzsmirigy problémák

Pajzsmirigy problémák


A pajzsmirigy problémák valódi okai:

 
Ha figyelsz tested és lelked jelzéseire megtalálod azokat a pszichés okokat, amelyek kiválthatják a pajzsmirigyek működési rendellenességeit.
 
Spirituális, lelki okok
Louise L. Hay szerint a pajzsmirigy rendellenességeknek rendszerint két lelki eredetű ok válthatja ki: az elfojtott érzelem és/vagy a megaláztatás.
 
„Sosem érek rá, hogy azt csináljam, amit igazán szeretnék. Mikor jön el már az én időm?”
 
Ilyen kérdések, fogalmazódnak meg azokban, akiknek a pajzsmirigyük nem működik jól. Louise L. Hay szerint ez azért van, mert nem tudunk világosan, nyíltan kommunikálni önmagunkkal, megfogalmazni, mit is szeretnénk.
 
Richard Gerber azt mondja, hogy a nyaki csakrában keletkező energiablokk okozhat pajzsmirigy betegséget. Ha nem harcolunk a saját igazunkért. Be kell indítani ezt az energiaáramlást, hogy érvényesüljenek az érzelmeink, vágyaink, álmaink, meggyőződéseink, értékeink.
 
Caroline Myss, az Anatomy of the Spirit: The Seven Stages of Power and Healing könyv szerzője szerint az ötödik csakra, a torok csakrája, amely az akaratérvényesítés, a személyes szabadság, és az önmegvalósítás csakrája. És ha ezek nem érvényesülnek, ha nem fejezzük ki érzelmeinket, akkor könnyen pajzsmirigy problémák léphetnek fel.
 
A Hashimoto thyreoditis egy autoimmun betegség, mikor a szervezet antitestjei célba veszik a pajzsmirigyeket és megtámadják, jelezvén azt, hogy figyeljünk oda belső vágyainkra, igényeinkre, ösztöneinkre, halljuk meg szavunkat.
 
Iyanla Vanzant azt mondja, hogy „a Hashimoto thyreoditis akkor alakul ki, mikor a kommunikáció megszűnik önmagunkkal, mikor nem értjük, nem fogadjuk el önmagunkat. Ennek következménye pedig a pajzsmirigyek megbetegedése, lelki frusztráció, fizikai feszültség. Rá kell találnunk az identitásunkra, hogy megvédjük magunkat mások manipulációitól.”
 
A szégyenérzet is károsan befolyásolja a pajzsmirigyeket, és az a felfogás is, miszerint „nem vagyok elég jó”, „én ezt nem érdemlem meg”.
 
A pajzsmirigy problémák szinte csak a nőket érintik: ez nem véletlen. A nőkbe nevelték a szégyenérzetet, megfélemlítették őket, erőszaknak voltak kitéve, és sok kapcsolatban a nőnek csendben kellett maradni, nem sikerült kinyilvánítania a véleményét. Ma sem javult sokat a helyzet: a legtöbb országban ugyanolyan a munkáért egy nőnek kevesebb fizetés jár, mint egy férfinak.
 
A nők legfontosabb feladata tehát, hogy kifejezzék, amit gondolnak, hallgassanak a belső hangjukra.
 
A pajzsmirigy betegek többsége megérzésekkel rendelkezik, mégsem fejezi ki a véleményét, mindig próbál nyugodt maradni, mindenkivel jóban lenni – állítja Louise L. Hay és Mona Lisa Schulz.
 
A pajzsmirigy túlműködése azért alakul ki, mert a belső hangot elfojtjuk. Egyszerűen nem engedjük ki, még olyan esetekben sem, mikor legszívesebben világgá kürtölnénk a fájdalmunkat. A rendellenességet önvád is okozhatja.
 
Hogy enyhüljenek a gondok, ismételgessünk a következő mondatot Louise L. Haytől: „Túllépek a régi sérelmeimen, és szabad utat adok magamnak az önkifejezésre.”
 
Akik pajzsmirigy túltengésben szenvednek, igyekeznek előremenekülni a problémák elől, kerülik a konfliktust más emberekkel, utálják magukat. Mindig dolgoznak, tevékenyek.
 
Ha meg a pajzsmirigyek kevés hormont bocsátanak ki, akkor alulműködésről beszélünk, ilyenkor az illető lelassul, ráérős lesz.
 
Nagyon fontos tehát, hogy hangot adjunk érzelmeinknek, vágyainknak, mindig tudjuk, hogy mit akarunk, így nem fog semmi sem a nyaki csakra energiáinak útjába kerülni, a pajzsmirigyek pedig zavartalanul működhetnek.
 
 
 Forrás:Egészség Facebook.com
 

Üzenet küldése

  • *
  • *
  • *

Tetszett a cikk?

 

Kiemelt ApróHirdetések

További kiemelt ApróHirdetések »

 

EgészségCikkek ajánló

A „Nyolcaska” gyakorlat
Életmód, Sport
Ezt a testzsír-csökkentő gyakorlatot először napi 2-4 alkalommal, folyamatosan 1 percig kell elvégezni
Milyen hatása van a sárgadinnyének?
Életmód, Táplálkozás, diéta
A sárgadinnye nemcsak finom, zamatos és édes, hanem gyógyhatása is jelentős.
Értékes tanácsok a mindennapokhoz!
Életmód, Táplálkozás, diéta
Főzzünk mi magunk! Az éttermi ételekben általában túl sok sót, fűszert, zsírt vagy napraforgóolajat használn ...
Örökölt betegségeink
Egészség, Egészség cikkek
A gének nemcsak azt határozhatják meg, hogy nézünk ki vagy milyen a személyiségünk, hanem azt is, ...
Előnyösebb a bal oldalon aludni.
Egészség, Egészség cikkek
Az a tény, hogy keveset és nem megfelelően alszunk, nagyban szerepet játszik a napi stresszkezelés hatékonyságában.
A kávé védelmet nyújt.
Egészség, Egészség cikkek
Sokak számára nehéz elindítani a napot egy csésze kávé nélkül, mert ez nem csak segít felébredni.
A női zavarok is megoldhatók
Egészség, Egészség cikkek
A hétköznapokban nem jut elegendő tér a szabad reakciókhoz. Helyette az erős önkontroll a jellemző.
Egészséges lúgos ételek I.rész
Életmód, Táplálkozás, diéta
A lúgosító diéta javítja az egészséget és segíti a komoly betegségek gyógyítását, mint például a rák.
Fejfájás enyhítése
Egészség, Egészség cikkek
A fejfájás nagyon sok embert gyötör élete folyamán. Mégis mit tehetünk, hogy megelőzzük a fejfájást?

További egészség cikkek »

 

 

 

 

EgészségCikkek ajánló

További egészség cikkek »