Egészséges lúgos ételek VIII.rész

Egészséges lúgos ételek VIII.rész


Egészséges lúgos ételek VIII.rész

Befejező rész.

66. Édesburgonya

edesburgonya

Sokan úgy gondolják, hogy a keményítőt tartalmazó ételek savasak, ezért lepődnek meg, ha a lúgosító zöldségek között említjük az édesburgonyát és az újkrumplit. Attól függetlenül, hogy egy étel savas-e vagy lúgos, itt most az számít, hogy a szervezetben milyen hatást vált ki, ami ebben az esetben lúgos. Az édesburgonya másik fontos tulajdonsága a jó íz mellett a magas rosttartalma és az A-vitamin tartalma.

67. Mángold

mangold

Egy újabb leveleszöldség, ami a társaihoz hasonlóan erősen lúgosít. Talán már kóstoltad zöldsalátában étteremben vagy akár otthon. Különleges kesernyés íze van, olyan, ami nem mindenkinek ízlik elsőre, de könnyen megszerethető. Jól kombinálható spenóttal és kelbimbóval.

68. Kakukkfű

kakukkfu

Egy csodás fűszer, ami lúgosít és még számos jó hatása van.

Néhány kultúrában ez a fő fűszer, amit főzéshez használnak.

Egyik legjobb tulajdonsága, hogy javítja a légzőrendszert. Újabban szuperfűszerként tartják számon, mert tele van tápanyaggal és antioxidánsokkal.

69. Paradicsom

paradicsom

A paradicsom tele van likopinnal és antioxidánssal, bizonyítottan jó hatással van a szívre és hozzájárul a hosszú egészséges élethez. Mindemellett lúgosító hatása is, így még egy okkal több, hogy fogyasszuk. A paradicsomról is sokan azt feltételezik, hogy savasít, mivel elég fanyar az íze, mint a citromnak, viszont ez nem igaz. Ellenkezőleg növeli a szervezet pH értékét.

70. Torma

torma

Egy másik leveles zöldség, ami segít megtartani a pH egyensúlyt.

Ráadásul tele van fontos vitaminnal és tápanyaggal.

Elég különleges, egyedi íze van. Kimutatták, hogy helyreállítja a sérült DNS-eket, ami nagyon fontos a rákmegelőzés szempontjából.

 

71. Búzafű

buzafu

Manapság egyre nagyobb népszerűségnek örvend, mint zöldturmix alapanyag.

Nagyon erős lúgosító hatása van. Kapható étrendkiegészítő formájában is, így egyszerűen, vízzel összekeverve is fogyasztható.

Sokan úgy tartják, hogy napi egy pohár búzafűlével szintentartható a test pH értéke.

72. Cukkini

cukkini

Ezt a zöldséget bármelyik élelmiszerbolt polcain megtaláljuk.

Számos recept létezik a cukkini elkészítésére, de a legjobb hatást akkor érjük el, ha megpároljuk és magában megesszük.

A lúgosítás mellett csökkenti a koleszterinszintet és segíti a prosztatarák megelőzését is.

 

 Forrás:vizmegoldas.hu



Üzenet küldése

  • *
  • *
  • *

Tetszett a cikk?

 

 

EgészségCikkek ajánló

További egészség cikkek »

 

 

 

 

EgészségCikkek ajánló

További egészség cikkek »