Napi 2 perc edzés a lapos hasért!

Napi 2 perc edzés a lapos hasért!


Napi 2 perc edzés a lapos hasért!

A Pilates tornagyakorlatok 5 fajtája egyre elterjedtebb napjainkban, sok helyen a fogyókúrás edzések részét képezik. Ez az öt tornagyakorlatot főleg azoknak javallott, akiknek nincs idejük rendszeresen edzeni, de lapos hasat szeretnének. Csak két perc szükséges az elvégzendő  tornagyakorlatokra.

Fontos szabály, hogy ne tarts szünetet a tornagyakorlatok elvégzése közben és minden nap váltakozó sorrendben végezd a gyakorlatokat.

Napi 2 perc, 5 gyakorlat a lapos hasért!

1. Gyakorlat

Feküdj le a talajra és fogd meg a tenyereddel a behajlított térded úgy, hogy közben húzd a térded a mellkasod felé és húzd be a hátad. Ha tudod végezd úgy ezt a gyakorlatot, hogy a bal kezeddel fogd meg a jobb térded a jobb kezeddel pedig a bal térded. Nyújtsd ki a bal lábad, közben próbáld a térded enyhén hajlítva tartani. Folytasd a gyakorlatot a jobb térdeddel. Cserélgesd a lábaidat, felemelve a jobb térdet és fogd meg mind a két kezeddel vagy csak az egyikkel, majd ugyanígy végezd el a gyakorlatot a bal térdeddel is. Mind a két lábad irányába 10-szer végezd el a gyakorlatot. Ne felejtsd el a hasad mindég legyen behúzva.

2. Gyakorlat

Emeld a térded a mellkasod felé, a kezeiddel fogd meg a tarkód és emeld meg kissé a fejed. A hátad felső része legyen megemelkedve. Húzd be a hasad és fordulj kissé oldalra, a bal könyöködet a jobb térded felé fordítva, majd a jobb könyöködet a bal térded felé fordítva. A gyakorlat közben az egyik lábad mindig legyen kinyújtva. Ismételd a gyakorlatot 10-szer mind a két lábaddal.

3. Gyakorlat

Feküdj le a talajra és húzd fel mind a két térded a mellkasodig. Húzd be a hasad és emeld meg a fejed, őriz meg egy kényelmes pozíciót, ne emeld nagyon magasra a fejed és fogd meg mind a két térded. Amikor a kezeidet és a lábaidat kinyújtod, a tested U betű formájában legyen behajlítva, és fújd ki a levegőt. Végy mély levegőt és helyezd a két kezed a tested mellé, majd térj vissza a kezdő pozícióba. Ismételd-10 szer ezt a gyakorlatot.

4. Gyakorlat

Feküdj a talajra és ismét húzd fel a térdeidet a mellkasod elé, emeld fel a fejed és a két tenyered tedd a tarkód alá. A hátad felső része legyen kissé megemelve. Emeld felfelé a lábaidat, de a térdeket tartsd kissé behajlítva, majd ereszd kissé lejjebb a lábaidat úgy, hogy a hátad a talajon maradjon. Emelkedj fel újra, és térj vissza az eredeti pozícióba. Ismételd 10-szer a gyakorlatot.

5. Gyakorlat

 

Feküdj a hátadra és emeld meg a tested felső részét úgy, hogy a vállaid már ne érjék a talajt. Hajlítsd a térdeidet a mellkasod felé, majd emeld felfelé a lábaidat. Fogd meg a kezeiddel a bal térded és mintha a lábadat masszíroznád, haladj végig a kezeiddel a lábadon, a jobb lábadat tartsd kinyújtva. Emeld lassan a bal térded a mellkasod felé, és a jobb lábadat engedd le. Fogd meg a bal térded és próbáld meg elvégezni az előbb leírtakat. Ismételd 10- szer ezt a gyakorlatot, mind a két lábaddal.

Tudom, hogy most hihetetlennek tűnik, hogy ezeket a gyakorlatokat elvégezd 2 perc alatt, de ahogy telik az idő egyre gyorsabban el fogod tudni végezni őket. Sok sikert!

Forrás: bidista.com


Üzenet küldése

  • *
  • *
  • *

Tetszett a cikk?

 

 

EgészségCikkek ajánló

További egészség cikkek »

 

 

 

 

EgészségCikkek ajánló

2 perc alatt elkészítheted ezt!
Egészség, Egészség cikkek
Különböző ráktípusok nagyszerű ellenszere, de kemoterápiás kezelés alatt is ajánlják ma már az orvosok is
Gyaloglással a betegségekkel szemben.
Betegségek, Betegségek A-Z-ig
A rendszeres gyaloglás nagyon jó hatással van az egészségünkre.Sok betegség megelőzésére alkalmas.
Egészséges lúgos ételek VIII.rész
Életmód, Táplálkozás, diéta
Remélem, hasznosnak találtad ezt a nyolc részes listát és találsz benne kedvedre való terméket a mindennapjaidhoz!
5 hasznos recept
Egészség, Egészség cikkek
Rendszeres ismétlésük segít megszabadulni a fejfájástól és elfelejtheti a szédülést és energikusabbnak érezni magát.
A női zavarok is megoldhatók
Egészség, Egészség cikkek
A hétköznapokban nem jut elegendő tér a szabad reakciókhoz. Helyette az erős önkontroll a jellemző.
Megszabadulhatsz a hátfájástól ha...
Életmód, Sport
Megváltozik a tested kontúrja és a derék karcsúbbá válik.
A gyógyító zeller
Népi gyógyászat, Gyógynövények
Orvoslás a zeller magjait emésztési gondokra, meghűlésre, a vízháztartás szabályozására, stb. javallotta.
Így készíthetsz orgona olajat
Életmód, Háztartás
Szedjük le egyenként az apró orgonavirágokat, majd rakjuk tele az üveget vele.
Ragasztott hús
Egészség, Egészség cikkek
A boltokban többfajta vékonyra szeletelt sonkával találkozhatunk. Ezek az olcsóbb árfekvésű termékekhez tartoznak

További egészség cikkek »