Raklapokból játszóházat

Raklapokból játszóházat


Így lesz raklapokból csodás kerti játékkuckó gyorsan és egyszerűen

 

Már a tavasz is a vége felé jár, lassan beköszönt az igazi nyár, amikor a gyerekek imádnak a kertben játszani. Pár raklapból igazi játszókuckót készíthetünk nekik, amit garantáltan imádni fognak, ráadásul mindössze pár órát kell rászánnunk az egészre!

Mutatjuk, hogyan csináld:

1. Mindenek előtt határozzuk meg a helyszínt. Ezután fogjunk három raklapot, és erősítsük őket egymáshoz úgy, ahogy a képen is látjuk. A rögzítést megoldhatjuk kötéllel, vagy szögbelövővel is. Ha marad felesleges lécdarab, azt fűrésszel a rögzítés után is eltávolíthatjuk.

2. Ebben a fázisban a kicsiket is bevehetjük a mókába: Adjunk nekik ecsetet, vagy hengert, és kezdődhet a festés! Bár nem kötelező, de azért ajánlott előtte némi csiszolás. Érdemes odafigyelni a gyerkőcökre, és a ruhájukra is. A legjobb, ha ragyogó napsütésben dolgozunk, így maximum a fürdőruhákat veszélyeztetjük.

3. Az alapok után jöhet a tető! Feszítsünk le néhány lécet, és a helyes illeszkedés érdekében a lécek végeit vágjuk ferdére. Annak érdekében, hogy egy nagyobb szellő ne vigye el a tetőt, érdemes csavarokkal és anyákkal rögzíteni a fedelet.

A terheléses próbafolyamatban pedig ismét segíthetnek a gyerekek 
 

4. Az eddig fel nem használt raklapokból kétszárnyú ajtót is készíthetünk. Ajtópántra szükségünk lesz, amit ha nincs otthon egy régi ajtó, amin akadhat, akkor egy barkácsboltból szerezhetünk be.

 

5. Az ajtó lefestése se maradhat ki. Csak a fantázia, és persze a gyerekek ízlése szabhat határt annak, hogy milyen lesz a végeredmény!

6. Nem maradt más hátra, mint esővédetté tenni a kuckót, vagyis a tetőfedés! Ha akad otthon ponyva, fólia, vagy valamilyen egyéb vízálló anyag, akkor nincs más dolgunk, mint a kötözés, csavarozás, és persze a megfelelő rögzítés.

Ezek után pedig a kert egy távolabbi sarkából figyelhetjük a boldog gyerekeket, amint birtokba veszik játékházukat.

 Forrás: Bidista.com

Üzenet küldése

  • *
  • *
  • *

Tetszett a cikk?

 

Kiemelt ApróHirdetések

További kiemelt ApróHirdetések »

 

EgészségCikkek ajánló

További egészség cikkek »

 

 

 

 

EgészségCikkek ajánló

További egészség cikkek »